Navigation


RSS: inlägg



Bananpaj is (the) shit?

2010-07-31 @ 22:29:59, Mat och sånt, , Kommentarer (1)

Sparandet av pengar går faktiskt bra. Har ätit resterna de lämnar på jobbet (dvs en del utgångna produkter) och gått görbi fruktskålen både en och två gånger. Snart uppe i målet på 50 000 kr.

Eftersom jag fortfarande lever på "töm frysen"-dieten och hittade ett recept på paj vars alla ingredienser fanns hemma (eller i jobbets fruktskål). Banansmulpaj. Jag gillar bananer. Banan på pizza, bananglass, banangodis osv. Du får mer än gärna tycka jag är äcklig, men det är väl härligt att man kan va olika?

Banansmulpajen visade sig inte vara the shit. Snarare bara shit. Det var inte gott. Ska tillägga att jag just kom på varför jag aldrig äter smulpaj. Jag gillar inte smulorna.

Nu har jag bara massa hotdogs kvar i frysen. Ät och var glad.

 


Moment 22..

2010-07-28 @ 15:06:15, Boende, , Kommentarer (0)

Har mailat på en annons på blocket och fick svar!



Hej, Madeleine

Är du i Lund, har du möjligheten att komma förbi idag eller imorn?
Mvh NN



SUCK! Nej jag är inte i Lund, eftersom jag inte har någonstans att bo. Och om jag hade det skulle jag inte maila er. (Inget ont mot hyresvärden, bara att det är så typiskt).


Dålig mat

2010-07-26 @ 20:13:36, Mat och sånt, , Kommentarer (1)

Skulle steka upp den sista förpackningen köttfärs nyss, men det visade sig att den hade gått ut sista januari i år.. Nog för att jag lever snålt, men jag är inte direkt sugen på magsjuka till efterrätt..


Studentlund

2010-07-25 @ 13:59:59, Förberedelser, , Kommentarer (0)

Nu har jag anmält mig på studentlund.se. Ska jag vara helt ärlig har jag ingen aning om vad det innebär, men jag läste att det är bra att anmäla sig där.


GRYMMA köttbullar

2010-07-25 @ 01:15:52, Allmänt, , Kommentarer (2)

Gjorde som sagt precis ett nytt försök på köttbullarna. Och jag kan inte säga annat än att dom blev perfekta. Jag vet inte vad jag gjorde, men det blev så bra. Är sjukt stolt faktiskt :)

Skillnader från förra gången?
Inte lika mycket smör
Stekte på lägre värme (7/12)
Stekte i teflon

Vad som var det avgörande vet jag inte. Men sa jag att det blev jäkligt bra? :D


www.boilund.se

2010-07-24 @ 13:44:15, Boende, , Kommentarer (3)

Allt handlar i slutändan om kontakter. Hittade en "kompis" på min facebooklista som bor i lund. Har skickat ett mail och undrar hur han fick bostad. Han tipsar även om sidan www.boilund.se, så jag trodde att sidan hade allt jag behöver.

Och visst tipsar den, men det är inte tips jag vill ha. Jag vill ha någonstans att bo.


Projekt Töm frysen

2010-07-24 @ 12:18:49, Mat och sånt, , Kommentarer (0)

Eftersom jag lever så snålt just nu för att spara ihop pengar har jag dragit ner på de allra flesta kostnader - inte främst när det gäller mat. Jag som alltid varit beroende av att ha mjölk hemma har nu levt utan mjölk i två veckor. Man skulle kunna kalla det projekt Töm frysen.

Eftersom det fanns en del mat i frysen tänkte jag att det ska ätas upp innan jag köper in något nytt. Jag sparar pengar på att inte handla mat och maten som bara ligger går åt, win-win så att säga. Det går att göra en hel del, om man bara använder fantasin lite. Bara fantasin sätter gränser heter det ju. Det dumma är att det mesta är nedfruset i stora förpackningar vilket gör att jag måste tillaga en stor mängd på en gång. Till exempel bestod förra veckans matlista av kyckling. Kyckling och bearnaisesås, kycklingcarbonara, kycklingpyttipanna osv.

Denna vecka blir det köttfärs. Tänkte att jag skulle göra egna köttbullar, så jag gick in på www.tasteline.com för att kolla recept och hittade ett som lät enkelt och bra. Jag hade allt hemma förutom löken, och den kostade mig en krona på ica, så det var väl ingen större förlust.


Tastelines Köttbullar

Tastelines köttbullar
Ingredienser

0,5 st  gul lök(ar)
1,5 dl  vatten
1 tsk  salt
400 gram  nötfärs
4 msk  ströbröd
1 krm  svartpeppar, malen
1 msk  smör

Tillagning

1. Låt ströbröd, salt och peppar svälla i vatten.

2. Riv löken på den finaste sidan av rivjärnet. Arbeta samman nötfärs, lök och ströbröd till en jämn smet.

3. Rulla färsen till köttbullar, ett tips är att blöta händerna innan du rullar. Stek i smör eller margarin på medelstark värme. När de har fått fin färg, sänk värmen och efterstek i ca 5 minuter.


Och resultatet:
Det började bra, smeten blev jättefin. Hade lite fetaost som behövde användas upp, samt lite tacokrydda, så jag delande smeten i två och gjorde hälften med taco, och andra med feta. Att få dem runda och fina var svårt, men det är tur att det heter köttbullar och inte köttbollar, för vem har sagt att bullar ska vara runda?

Började steka och det luktade så gott. Men sen kom problemen. Jag la antagligen i förmånga köttbullar i pannan samtidigt, för när jag skulle vänta på en råkade jag mosa en annan. Stekte också i säkert 30 min utan att den rosa färgen i mitten av köttbullen ville försvinna. Efter en och en halv timme fick jag nog och mosade allting till köttfärs igen så det i alla fall skulle gå att äta utan att bli magsjuk. När det äntligen var färdigt såg det ut som vanlig köttfärs igen.

Och smaken då? Jo smaken kan ingen ta ifrån dem. Riktigt gott var det, hade det inte varit för den långa stektiden som fick mig att ge upp hade det varit perfekt.

Kan tillägga att jag inte har gett upp receptet helt, utan har 700 gram köttfärs till på upptining.. Fortsättning följer!


Utlottning

2010-07-23 @ 11:41:05, Boende, , Kommentarer (3)

Deltar för tillfället i en utlottning. En av 100 får ett rum i en större lägenhet. Fick ett mail som sa att dom meddelar en via mobilen, och jag som inte ens lämnat nummret. SUCK!


AFB

2010-07-21 @ 11:56:01, Boende, , Kommentarer (2)




Såhär ser det alltså ut när man bokar. 5/8 säger att jag är på femte plats i en kö av åtta.


Ett steg framåt..

2010-07-21 @ 11:51:57, Förberedelser, , Kommentarer (0)

Dålig uppdatering skyller jag ifrån mig på att internet har varit sjukt segt. Har även försökt ladda upp lite bilder utan framgång.

MEN hur som helst så fick jag ett nummer av en tjej på jobbet. Hennes kompis skulle flytta ut och eventuellt kanske det kunde finnas en chans till att jag kunde få flytta in där hon tidigare hyrt.

Ringde upp numret idag, och killen var jättetrevlig. Han skulle höra runt med hans sambos (tror det är massor av kompisar som bor ihop) och sen höra av sig till mig. Det är absolut inte ett ja, men det är inte ett nej heller än så länge.


Kampen om boende

2010-07-18 @ 22:11:45, Boende, , Kommentarer (0)

Kampen om boende fortsätter. Hittade ett jättebra erbjudande på blocket, men såklart var det någon annan som hunnit före. Typiskt.


Boende

2010-07-16 @ 17:17:29, Boende, , Kommentarer (0)

Det här med boende ser verkligen mörkt ut. Hamnar bara längre och längre bak i kön. Måste hitta något alternativ. Visst känner jag några nere i Lund, men jag vill så gärna slippa vara inneboende. Mina tidigare erfarenheter av att vara inneboende är inte speciellt ljusa om man säger så.


Linser

2010-07-15 @ 14:40:28, Förberedelser, , Kommentarer (0)

Hatar att behöva ha linser. Det är ju så sjukt dyrt! Visst, jag kan hålla mig till mina glasögon, fast det vill jag ju inte heller :P

Klickade i alla fall hem ett par linser från lensway nyss. Och även om det inte är billigt är det billigare än att köpa i butik.


Inget vidare TURnummer

2010-07-15 @ 01:28:54, Boende, , Kommentarer (3)

Har nu fått mitt turnummer på afb.se. Inget vidare tur om man säger så. 22:36 av 00.00 - 24.00. Jag vet inte om jag faktiskt vågas hoppas på allt för mycket. Har i alla fall ställt mig i kö på tre korridorsrum och har just nu plats 2-3 av 5. Men det har ju å andra sidan bara gått ca 1,5 h. Trots det är jag inte så orolig. Det kommer lösa sig. Jag känner det på mig.


Det är svårt att välja rätt när mycket kan gå fel

2010-07-14 @ 13:35:19, Allmänt, , Kommentarer (0)

Ny skola, ny stad, nytt boende. Hur ska jag egentligen veta hur jag ska bo? Är lägenhet eller korridor att föredra? Finns väl plus och minus med båda. Så svårt det här. Vill inte välja fel, men hur sjutton vet jag vad som är rätt?Korridor är säkert skitkul om man hamnar med några roliga. Men det är just det, vad händer om jag hamnar med folk jag bara inte står ut med? Ser framför mig en ond liten varelse som går och snor min mat och knackar på dörren mitt i nätterna. Orka det liksom.

Lägenhet kanske är skönt. Men ensamt. Vill ju träffa folk också.


Att bleka med citroner

2010-07-13 @ 21:08:06, Allmänt, , Kommentarer (0)

Det här med att spara pengar.. Att det ska vara så svårt. Vad ska man egentligen dra in på? Jag är knappast den som slösar, utan tvärt om. Risken är att jag blir snål. Och vart går gränsen? Hur mycket kan man snåla egentligen? Nu ska jag i alla fall prova att fixa håret med citroner. Eller det får bli morgondagens projekt. Fungerar det är det ju en skitbillig lösning. Eftersom jag vill göra en större förändring på håret längre fram, känns det så onödigt att lägga typ 1500 nu..


Inget sommarlov här inte

2010-07-13 @ 15:32:58, Förberedelser, , Kommentarer (0)

Det är så varmt att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Sitter och toksvettas verkligen. Nu kanske ni tänker "men åk till stranden då människa". Och det skulle jag gärna göra, om det inte vore så att jag ska jobba om ca en timme. Eftersom skolan till hösten kommer göra att jag blir mer eller mindre fattig kommer jag att behöva varenda krona jag kan få tag på. Eller ska jag va helt ärlig har jag ingen aning om hur ekonomin kommer se ut. Jag har ju aldrig varit i den situationen förrut.  Men jag räknar med att bli fattig, lika bra att förvänta sig det värsta.

Därför har jag tackat nej till allt vad semester heter, och kommer jobba hela sommaren. Känns sådär när man ser ut genom fönstret på folk som är påväg till badet osv. Men eftersom jag nu valt att plugga i en annan stad får jag stå mitt kast. Kanske borde vinna på en triss eller något istället?


Husvagnsboende?

2010-07-13 @ 15:19:57, Boende, , Kommentarer (0)

Det här med boende ska tydligen inte vara helt enkelt att få tag i. En kompis till mig som pluggar i Lund berättade hur svårt det var att få tag i bostad förra året. Själv har jag tänkt att det kommer vara enkelt eftersom jag får förtur. Alla som söker för första gången och inte bor inom pendlingsavstånd får det. Nu får jag mitt könummer på fredag, och sen är det bara att söka allt man kan få. Jag som kollat upp hur jag vill att mitt rum/lägenhet ska se ut, vilket område det ska ligga i, vad det får kosta osv. Det blir nog att tänka om. Eller så gör jag som en kompis sa, köp en husvagn. Skitbra.


Nu börjar det

2010-07-12 @ 12:59:16, Allmänt, , Kommentarer (0)

Du har tackat Ja till följande utbildningar:

1. LU-80404 - Kandidatprogram i personal- och arbetslivsfrågor 180.0hp, 
   Utbildningsprogram, Lunds universitet, Poängbidrag 30.0, Antagen


Välkommen till min nya blogg!

2010-07-12 @ 12:56:20, Allmänt, , Kommentarer (0)